A kapcsolatfelvétel alkalmával a  szülővel egyeztetünk a következőkről:

  • A jelentkezés oka,
  • a gyermek születésének, fejlődésének körülményei, korábbi fejlesztő terápiák eredményei és tanulságai,
  • felmérésre, vizsgálatra időpont-egyeztetés,
  • anamnézislap, a kapcsolatfelvétel után (és a felmérés előtt) anamnézislapot küldök a szülőnek, amelyben a gyermek fejlődésének előéletét kell összefoglalnia.

A felmérésre hozzanak magukkal:

Öltözet: gyermeknek  sportoláshoz alkalmas öltözete és cipő. A szülők is hozzanak váltócipőt.

Legyen a gyermeknél innivaló /víz /.

 

Dignosztizált teszt

A szülőkkel való beszélgetés során meghatározzuk, hogy melyik terápia tűnik a legalkalmasabbnak, és az annak megfelelő vizsgálatot – tesztsort – hajtjuk végre. A felmérés során a szülő jó, ha jelen van.

– a gyermek könnyebben oldódik,

– a szülő látja a gyermeke a teszt által felmért eredményét.

A felmérés hossza 1+1 óra. A vizsgálat hossza függ a gyermek korától és fáradékonyságától, a beiktatott szünetektől.

  • A szűken vett felmérés 1 óra alatt elvégezhető. A gyermek aktív részvétele itt befejeződik.

A vizsgálathoz tartozik a felmérés kiértékelése és a szülővel való átbeszélése. Ez a második óra, amely gyakran hosszabb is. Megbeszéljük a látottakat és az összefüggéseket. Elmondom, mi miért történik, miért tudott és miért nem tudott a gyermek valamit leutánozni illetve megoldani.

Megbeszéljük a terápiától várható eredményeket, időbeli lefutásukat.

A felmérések elfogadottsága. A terápiák sztenderdizált vizsgálati tesztsorral rendelkeznek, melyek kiértékelése a lehetőségekhez mérten objektív. Ezért a terapeuták többnyire elfogadják egy másik terapeuta diagnózisát. A nálam végzett vizsgálat esetén is előfordulhat, hogy más (pl. közelebbi) terapeutához kerül a gyermek, a kapott szakvélemény ott is felhasználható.

Két felmérés közti felejtési idő. Ugyanazt a vizsgálatot fél éven belül nem célszerű megcsináltatni. Egyrészt a gyermek rátanul, így a tényállapotnál jobb eredményt mutat fel, de csak azt az egy feladatot fogja tudni, a hasonlókat nem! Másrészt amelyik feladatnál korábban kudarcos volt, ott most ellenállhat, hisztizhet stb.

Itt vagyunk:

Click to open a larger map

1139 Budapest, Petneházy u. 14. – Tel.: 06-20/533 7567; 06-1/794-54-19 – e-mail: info@jopontalapitvany.hu Adószámunk: 18216475-1-42