Rólunk

Alapítványunk:

Alapítványunk alapítója és kuratóriumának tagjai évtizedek óta az oktatás területén tevékenykednek. Ez idő alatt sokat tapasztaltunk, láttunk jót és rosszat. Volt / van ami tetszik, és ami nem. Ráadásul vannak gyermekeink, akik most érintettek az oktatásba, akiknek „a bőrére megy” a dolog, vannak kollégáink, akiknek lesznek gyermekeik, akik jobbat szeretnének gyermekeik számára.

Töprengtünk, beszélgettünk, vitatkoztunk, majd úgy döntöttünk, hogy a lehetőség jelenleg is meg van az oktatási rendszerben olyan nevelésre, amit mi szeretnénk, csupán a szervezeti kereteket kell megkeresni, gondosan összeválogatni a módszereket és a szakembereket. Ezért létrehoztunk egy alapítványt. Pont olyat, amit mi szeretnénk. Számunkra pont Jót, a Jó Pont alapítványt. Ugyanakkor nem vagyunk önzőek, úgy gondoljuk, hogy ami nekünk jó, másnak is az lehet. Bízunk benne, hogy Ön kedves Olvasó egyetért nevelési elveinkkel, és megtisztel azzal minket, hogy ellátogat hozzánk, és részt vesz életünkben!

A kuratórium:

kuratórium

 

Mi vagyunk a kuratórium. Több, mint 20 éve oktatással foglalkozunk. Némedi János mérnök-tanár, 3 gyönyörű fiú- és Marosvölgyi Ágnes szociológus, egy világszép nádszálkisasszony-pillanatnyilag sok türelmet igénylő tini- és egy kedves, mosolygós kicsi fiú szülei. Mindkettőnk családja és környezetünk lelkesen támogat minket a munkánkban. Van egy régi, dédelgetett közös álmunk, létrehozni egy olyan intézményt, ahová ici-piciként kerülnek be a gyerekek és szakmával és érettségivel a zsebükben távoznak. Egyenlőre itt, az első lépésnél tartunk, de azt mondják, ha elkezdtük, felét elvégeztük a munkának.

 

Lássuk röviden, mi az alapítvány célja, tevékenységi területe:

 

Alapító okirat szerint:

Az alapítvány célja, hogy oktatással, neveléssel, mentális és fizikai egészségmegőrzéssel, egészséges életmódra való neveléssel gyermek és ifjúságvédelemmel minél szélesebb rétegekhez jusson el, és ezzel az esélyegyenlőséget növelje, a baleset- és bűnmegelőzést elősegítse. Mindezt iskolai szociális munkával, pályaorientációs egyéni és csoportfoglalkozással, gyermekeknek-felnőtteknek és oktatóiknak tartott tréningekkel, táborok szervezésével, valamint különböző témakörökben /pl. drogmegelőzés, pályaorientáció, konfliktuskezelés, egészséges életmód, stb./ csoportos foglalkozás tartásával kívánja elérni általános és középiskolákban, felnőttképzési intézményekben.

 

Aktuálisan:

2012. decemberétől az alapítvány 3 családi napközi működtetését indította be.

A családi napköziket azért hoztuk létre, mert úgy tapasztaltuk, hogy egyrészt sok szülő gyermeke nem jut be az állami bölcsődékbe, óvodákba, illetve sokak számára fontos, hogy gyermekük kisebb közösségben nevelkedjen, nagyobb odafigyelést kapjon. A családi napközi megszokott – csak kicsi gyermekekre koncentráló – tevékenységét szélesíteni kívánjuk. Úgy véljük, hogy a nagyobb gyerekek (általános iskola felső tagozata) számára is jobb alternatíva a kiscsoportos foglalkozás, mint az iskolák összevont napközije. 7 fővel sokkal jobban lehet eredményeket elérni, jobban lehet a tehetséges gyerekeket felkarolni, a lemaradókat felzárkóztatni. Ezért 2013-ban kialakítunk olyan „napköziket”, melyekbe a gyerekek az általános iskolából érkeznek tanítás utáni tevékenységre. Szakembereink segítségével angol, német, olasz, spanyol nyelvet tudunk oktatni, fejlesztőpedagógusunk segítségével a gyerekek tanulásában tudunk segíteni, mozgásterapeutánk biztosítja a mindennapos mozgást délután is, mozgásos fejlesztő játékokkal szórakoztatja a gyerekeket. Zenepedagógusunk, képzőművészeink segítségével kicsiknek és nagyoknak művészi nevelést tudunk biztosítani. Tehát mind a kisebb 1 – 4 éves korosztálynak, mind a nagyobbaknak 12 – 14 éves korosztálynak hasznos, fejlesztést és kikapcsolódást is biztosító tevékenységeket tudunk nyújtani.

Itt vagyunk:

Click to open a larger map

1139 Budapest, Petneházy u. 14. – Tel.: 06-20/533 7567; 06-1/794-54-19 – e-mail: info@jopontalapitvany.hu Adószámunk: 18216475-1-42